Glad geschoren

Vandaag cultuur snuiven; jurk aan, lippenstift op, scheersetje bij het hotel aangeschaft en de afrits- en fietsbroek in een sopje gedaan. Dat scheren houd ik er toch maar in vanaf nu: is beter voor de aerodynamiek;-)
Chartres is prachtig, de kathedraal is enorm indrukwekkend, zelfs nu het hele middenschip is afgeschermd in verband met een grote restauratie. De devotie van sommige mensen ontroert me. Ik heb er zelf niets meer mee, maar het is bijzonder om te zien hoe sommige mensen met hun armen in de lucht staan te bidden, vol overgave. Ik hoop dat ze vinden wat ze zoeken.

Naast de kathedraal ligt het museum voor schone kunsten, in het voormalig bisschoppelijk paleis. Prachtig gebouw, schitterende tuin en dito entree. Zodra je de eerste stap binnen zet wordt je overvallen door een atmosfeer van vocht en schimmel en hoe hoger je komt in het gebouw hoe erger het wordt, door de hitte. In een bovenzaaltje waar de schimmel op de muren groeit en het vocht door het dak lekt, hangt een prachtige verzameling De Vlaminck’s. In de zaaltjes met de 17e en 18e eeuw was het niet beter en toen ik de schitterende trap afliep, had ik intuïtief de neiging te gaan rennen. Zo scheef hing die trap en zo hard kraakte het! Ik moest € 3,40 betalen voor de entree en ik was de enige bezoeker. Ik had graag meer betaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *