Van drinken krijg je dorst

wijnMijn zwager had vrijkaarten voor het Wijnfestival in de Westergasfabriek. Omdat hij weet dat ik een liefhebber ben, nodigde hij me uit om de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond samen met hem te vieren. Ik nam me voor het bescheiden te houden, het was ten slotte zondagavond met een onvermijdelijke maandagochtend als gevolg.
Ik begon goed, gistermiddag, met een half glas Argentijnse malbec om de smaakpapillen wakker te schudden. Vervolgens een vol glas Chileense chardonnay en ergens kort daarna is het misgegaan: een hele fles kwam op tafel terwijl Australië en Nieuw-Zeeland nog niet eens verkend waren…
Als ik een glas wijn drink, word ik een ander mens, en die ander heeft altijd geweldige dorst, vatte Carmiggelt bondig samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *